วันจันทร์ที่ 21 พฤษภาคม พ.ศ. 2561
บริการข่าวไทยรัฐ

ข่าว

วิดีโอ

รู้จัก "อ.ชุมแพ" บ้านเกิดเจ้าของเพลงวลีดัง "#บ่แม่นหมาวัด และกะบ่ได้ใจนาง" (คลิป)

พาไปทำความรู้ อ.ชุมแพ ภูมิลำเนาของนักร้องลูกทุ่งที่กำลังมาแรง "แซ็ค ชุมแพ" เจ้าของเพลงดังอย่าง "คำแพง" บ่แม่นหมาวัด และกะบ่ได้ใจนาง หวานแห ลงดาง กะดักใจนาง ไว้บ่ได้...

ขอบคุณ Tonmai Music & Studio

"บ่แม่นหมาวัด และกะบ่ได้ใจนาง หวานแห ลงดาง กะดักใจนาง ไว้บ่ได้ เฮ็ดดีปานได๋ เฮ็ดดีปานได๋ เจ้ากะบ่หัวซา นั่งฮ้อง นอนไห้ ย้อนสงสารใจเจ้าของ น้องบ่เคยมอง ย่างสาก กะบ่ อยากใกล้ ฮักเจ้าหลาย ฮักเจ้าหลาย ได้ยินบ่"

ผู้สื่อข่าวรายงานว่า ขณะนี้ ท่อนฮุกติดหู ทำนองติดปาก ร้องกันได้แพร่หลายดังกระจายในหมู่คนอีสานบ้านเฮาที่ว่ามานั้น เป็นส่วนหนึ่งของเพลง "คำแพง" โดย "แซ็ค ชุมแพ" หรือชื่อจริง นายมงคล สิงห์ชา นักร้องลูกทุ่งชื่อดังที่กำลังมาแรงสังกัดค่ายเพลง "ต้นไม้มิวสิค & สตูดิโอ" หนุ่มลูกอีสานบ้านอยู่ อ.ชุมแพ จ.ขอนแก่น ด้วยยอดรับชมผ่านยูทูบสูงลิ่วถึง 271,679,444 วิว (ยอด ณ 31 พ.ค.2560) วันนี้ เราจะพาไปทำความรู้กับ "อ.ชุมแพ" ภูมิลำเนาของเจ้าของเพลงลูกทุ่ง ดังนี้  

สำหรับ "ชุมแพ" เป็น อำเภอหนึ่งของ จ.ขอนแก่น ตั้งอยู่ทิศตะวันตกของตัวจังหวัดห่างออกไป 82 กิโลเมตร ห่างจากกรุงเทพฯ ประมาณ 520 กิโลเมตร มีประชากรรวมประมาณ 120,000 คน เป็นอำเภอที่มีขนาดเศรษฐกิจค่อนข้างใหญ่ ทั้งจากเกษตรกรรม ค้าขายและโรงงาน การคมนาคมสะดวก และยังเป็นทางผ่านไปยัง อ.ภูกระดึง จ.เลย เส้นทางสู่อุทยานแห่งชาติภูกระดึง.

พาไปทำความรู้ อ.ชุมแพ ภูมิลำเนาของนักร้องลูกทุ่งที่กำลังมาแรง "แซ็ค ชุมแพ" เจ้าของเพลงดังอย่าง "คำแพง" บ่แม่นหมาวัด และกะบ่ได้ใจนาง หวานแห ลงดาง กะดักใจนาง ไว้บ่ได้... 31 พ.ค. 2560 17:23 ไทยรัฐ